Bezoekersvraag

Kennisbank

Voer zonder onnodige producten?


Door bezoeker Ruiter op 21-06-2012

Graag zou ik willen weten of jullie bekend zijn met het paardenvoer Metazoa. Mijn voerleverancier raadt dit aan, maar er is nog weinig over te vinden. Wel op Metazoa-horses.nl. wij voeren nu Havens, maar ons wordt verteld dat in Metazoa geen onnodige produkten zitten, dus kan je met minder af. Kennen jullie dit produkt?
Antwoord:

De Metazoa Superfit Broxxx is toegevoegd aan VoerVergelijk.nl. Dit product is geplaatst in de rubriek: vitamine/mineraalvoer en is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Pavo Vital Complete en Marstall Force.

Deze vitamine- en mineralenvoeders dienen ter aanvulling van het ruwvoer/weidegras om het (mogelijke) tekort aan vitaminen en mineralen aan te vullen, zonder extra energie/eiwitten te geven. Dit soort producten zijn uitermate geschikt voor sobere rassen of paarden die geen/weinig arbeid verrichten.

Het klopt dat je over het algemeen minder hoeft te voeren van vitaminen-/mineralenvoeders dan van normaal krachtvoer. Dit komt doordat deze voeders meer geconcentreerd zijn.

Als een paard arbeid moet verrichten en/of spieren moet ontwikkelen dan heeft een paard, naast ruwvoer/weidegang meestal extra energie en eiwitten nodig. Hiervoor is normaal krachtvoer beter geschikt omdat dit zowel energie/eiwitten als extra vitaminen en mineralen bevat. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een vitamine/mineraalvoer naast het ruwvoer, maar dan zullen toch extra granen aangevuld moeten worden.

Energie en eiwit kunnen niet als ballaststoffen worden gezien, omdat het voor werkende paarden essentiële voedingsstoffen zijn.

Lees meer:
Zin en onzin van vitamine-/mineralenvoeders
Fabel: eiwit is slecht voor een paard

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam