Bezoekersvraag

Kennisbank

Met welk voer wordt mijn paard dikker?


Door bezoeker visscher op 29-06-2010

Ik heb één paard die redelijk mager is en zelfs met slobbber en maismeel nog niet goed aankomt. Ik ben op zoek naar voer waarvan ze wat dikker wordt. Wat kan ik het beste voeren?
Antwoord:

Een mager paard kan veroorzaakt worden door diverse factoren. Laat regelmatig het gebit controleren door een paardentandarts en zorg voor regelmatige ontworming.

Is het gebit en ontworming in orde dan kan de oorzaak in de voeding gezocht worden. Een paard dat te mager is krijgt te weinig energie ten opzichte van de hoeveelheid energie die hij verbruikt. Zoek een structurele oplossing in het rantsoen, waardoor je paard beter op gewicht blijft.

In deze tijd van het jaar is de beste oplossing om je paard een beetje aan te laten komen om hem meer weidegang te geven. Het weidegras bevat bijna alles wat een paard nodig heeft en zorgt dat ze snel aanzetten. Laat je paard wel rustig wennen aan de overgang naar meer gras en overvoer hem niet.
 
Mocht je niet beschikken over voldoende weidegras geef dan onbeperkt hooi of kuilgras van goede kwaliteit. Lees meer over ruwvoer.
 
Extra voeren van slobber, maïsmeel, bietenpulp etc. zijn oplossingen voor de korte termijn en geven niet altijd het gewenste resultaat.

Mocht je paard op geen enkele wijze dikker worden, raadpleeg dan je dierenarts.

Lees meer over voeding voor magere paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (4)doerak
10-02-2014 19:39
hoi mijn pony doerak is veel te dik hoe kan ik er voor zorgen dan hij wat dunner wordt
????

VoerVergelijk.nl
10-02-2014 20:16
Voor paarden of pony's met overgewicht lees in de kennisbank het volgende artikel: http://www.voervergelijk.nl/informatie/45/dik-of-dun/overgewicht

Romee
12-08-2016 13:02
en hoe zit dat dan als het veulen de merrie leegtrekt? daar kan je bijna niet tegen voeren

VoerVergelijk.nl
12-08-2016 16:56
Tijdens de zoogperiode heeft de merrie een enorm verhoogde behoefte aan eiwitten en energie. Hierover kun je meer op de volgende pagina: http://www.voervergelijk.nl/informatie/133/fokkerij/voeren-zogende-merrie. Het geven van extra eiwitten door middel van een goede merriebrok, luzerne, soja en veel weidegras kan helpen.
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam