Bezoekersvraag

Kennisbank

Is Compact gras geschikt voor mijn paard?


Door bezoeker heijer op 18-04-2012

Ik vraag me af of Compact Gras geschikt is voor mijn paard. Gaat om een 15 jarige merrie die koliekgevoelig is. Deze winter slecht door het haar gekomen en flink wat kilo weer afgevallen. Nu gaat ze een maand naar het land en wil haar daarna op compact gras zetten ipv hooi/kuil. Daarbij krijgt ze dan nog kentucky e lite. Als ik haar op het compact gras ga zetten wordt ze dan erg dik of is het in het begin dat ze gulzig is en dat het daarna wat minder wordt?
Antwoord:

Compact Gras is zeer geschikt voor paarden die snel invallen. De ervaring is dat paarden het Compact Gras erg smakelijk vinden, waardoor ze in het begin erg gulzig zijn. Dit wordt langzaam minder, waarna ze naar behoefte zullen eten.

Als een paard onbeperkt Compact Gras krijgt in combinatie met de Hartog Voerbox dan kan hij in een overmatige conditie komen, omdat hij kan eten, zoveel als hij wil. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u er altijd voor kiezen om porties per dag te geven en niet de hele baal van 20 kg tegelijk.

Het voersysteem van Compact Gras met de Hartog Voerbox is ook zeer geschikt voor paarden die koliekgevoelig zijn, omdat de spijsvertering een continue stroom vezelrijke voeding moet verwerken. Dit verkleind de kans op koliek.  

Lees meer:
Magere paarden

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam