Bezoekersvraag

Kennisbank

Paardenmeel voor mager paard?


Door bezoeker Beek op 11-03-2012

Fries van 19 blijft iets te mager ondanks de hele dag kuil en 1 kg biks per dag. Geen wormen en kiezen zijn ok. Advies van iemand: Paardenmeel. 1)Wat is paardenmeel? 2)Wordt een paard hier dikker van? 3)Wordt een paard hier veel actiever van?
Antwoord:

Er zijn verschillende soorten paardenmeel, meestal van regionale merken. Paardenmeel wordt vaak in de vorm van slobber gevoerd en bevat grondstoffen om de conditie te verbeteren zoals bietenpulp en mais. Deze grondstoffen bevatten veel energie en zorgen dat vermagerde paarden aankomen. Bietenpulp zet uit als het vochtig wordt, dus moet altijd geweekt worden voordat het gevoerd wordt.

Doordat de grondstoffen in paardenmeel veel energie bevatten krijgt het paard meer energie binnen dan hij verbruikt en wordt de overtollige energie opgeslagen in de vorm van vet. De extra energie kan ervoor zorgen dat het paard iets energieker wordt. De belangrijkste energiebron in mais is zetmeel. Dit is energie die snel beschikbaar komt. De belangrijkste energiebron in bietenpulp is vezels. De energie uit vezels komt langzamer beschikbaar en heeft een minder heetmakend effect.

Lees meer:
Energiebronnen voor paarden
Magere paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam