Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoeveel krachtvoer?


Door bezoeker Dommershuijzen op 15-02-2012

Ik heb een vijfjarige KWPN' er van 1.70 m, waar ik dressuurmatig en recreatief mee rijd. Hoeveel krachtvoer moet ik voeren naast 4 keer per dag hooi in combinatie met voordroog?
Antwoord:

De hoeveelheid krachtvoer die een paard per dag nodig heeft, is van diverse factoren afhankelijk. Ten eerste is de kwaliteit van het ruwvoer zeer belangrijk. Voldoende ruwvoer van goede kwaliteit dekt een groot gedeelte van de basisbehoefte van het paard. Dan is krachtvoer alleen nodig om in de extra behoefte aan vitaminen en mineralen te voorzien.

Ook is de hoeveelheid krachtvoer afhankelijk van het temperament van het paard. Het ene paard heeft van nature meer energie dan het andere paard. 

Tenslotte is de hoeveelheid krachtvoer ook afhankelijk van het soort/merk voer. Het ene voer bevat meer energie/vitaminen en mineralen dan het andere voer. Ook zijn er  verschillen in de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van krachtvoer. De ene grondstof wordt beter benut door een paard dan de andere grondstof.

Een vijfjarig paard is nog volop in de groei en ontwikkeling en heeft daarom ook voldoende voedingsstoffen nodig voor de opbouw van spieren. Lees meer over spieropbouw

Een richtlijn voor een paard wat lichte/matige arbeid moet verrichten is 1 - 3 kg krachtvoer per dag naast voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. 

Lees meer:
Alles over ruwvoer
 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam