Bezoekersvraag

Kennisbank

Meer energie tijdens het rijden?


Door bezoeker Huysmans op 07-01-2012

Graag wil ik uw advies om onze E-pony (152 cm hoog) tijdens het rijden meer energie te geven. Hij krijgt 3x daag hooi aangevuld met 2x daags 1 kg slobber,0,5 kg basisbrokken, 0,5 kg Gold E (vanwege ijzertekort in het verleden) 0,5 kg Tripple P met nu aangevuld 0,5 kg haver. Toch hebben we het idee dat hij van het voer niet heter wordt.
Antwoord:

Helaas is het temperament van een paard niet volledig te beïnvloeden met voeding. Er zijn diverse voedermiddelen, zoals bijvoorbeeld haver die extra energie geven, maar door het geven van diverse energierijke voedermiddelen bestaat er geen garantie dat het paard energieker wordt.

De genoemde hoeveelheid krachtvoer is redelijk hoog voor een E-pony. Met deze hoeveelheid zou hij voldoende energie moeten krijgen om de gevraagde prestaties te verrichten. Grote hoeveelheden krachtvoer/zetmeel in het rantsoen kan problemen veroorzaken, waardoor een grotere hoeveelheid krachtvoer of toevoeging van andere krachtvoeders niet gewenst is.

Mocht hij het werk niet goed volhouden dan is een toevoeging van olie als extra energiebron wellicht een oplossing. Olie bevat 3x zoveel energie dan zetmeel, waardoor het zeer geschikt is voor exta uithoudingsvermogen. Lees meer over een vetrijk rantsoen

Mocht je het idee hebben dat de pony niet fit is, raadpleeg dan een dierenarts.

Lees meer:
Energieverhogende voeding

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam