Bezoekersvraag

Kennisbank

Te weinig werklust door voeding?


Door bezoeker Goosen op 18-12-2011

Ik heb een 5 jarige Haflinger die nog niet veel hoeft te doen. Hij krijgt dan ook alleen ruw hooi en 2 x.p.d een schep muesli van Pavo. Op zich gaat dat goed en is hij niet te dik. Nu is het probleem wel dat hij weinig werklust heeft. Natuurlijk kan dat met motivatie te maken hebben want met buitenrijden is hij redelijk vlot. Mijn instructrice vroeg zich echter af of het ook te maken kon hebben met voeding.
Antwoord:

De hoeveelheid energie in het rantsoen heeft invloed op de werklust van het paard. Maar ook andere factoren, zoals temperament en karakter spelen een belangrijke rol. Het komt vaak voor dat paarden buiten rijden veel prettiger vinden en dan ook veel energieker zijn.
 
De gegeven hoeveelheid krachtvoer zou voldoende moeten zijn voor de prestaties die jouw Haflinger moet leveren. Hierbij is de soort krachtvoer echter wel van belang. Als dit een muesli is zonder haver met een zeer lage voedingswaarde, dan zou het kunnen dat een muesli met een hoger energiegehalte voor meer werklust zou kunnen zorgen.

Lees meer:
Energieverhogende voeders

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam