Bezoekersvraag

Kennisbank

Oorzaak van jeuk?


Door bezoeker Wilemstein op 06-12-2011

Mijn pony van 24 jaar is ruim 3 maanden geleden verhuisd naar een paardenrusthuis. Nou heeft hij sinds een week of 3 erge jeuk, dierenarts is al geweest maar er is niets te vinden. Hij krijgt hier ander voer en kuil ipv hooi, maar dat krijgt hij nu dus al ruim 3 maanden, is het mogelijk dat hier toch de oorzaak kan liggen?
Antwoord:

Een allergische reactie kan zich zomaar ontwikkelen. Dus het is mogelijk dat jouw paard een allergische reactie geeft op het kuilgras. Dit zou je moeten testen door enkele weken over te stappen op hooi en te bekijken of de jeuk minder wordt. Er zijn veel paarden die allergische reacties geven op kuilgras doordat dit van zeer wisselende kwaliteit kan zijn.

Sluit tevens uit dat de oorzaak kan liggen in de wijziging van het krachtvoer. Het is ook mogelijk dat het paard een allergische reactie heeft ontwikkeld tegen bepaalde ingredienten in het krachtvoer.

Ook zouden andere factoren een rol kunnen spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stalstrooisel. Probeer te testen waar de oorzaak zou kunnen liggen, maar voer niet teveel wijzigingen tegelijk door. 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam