Bezoekersvraag

Kennisbank

Bijvoeren in de winter?


Door bezoeker Heeres op 12-11-2011

Ik heb een Friese merrie van 14 jaar. Zij staat 24 uur per dag buiten. Kan gras grazen (in zoverre dat er nog is) en krijgt dagelijks hooi. Ze wordt gemiddeld 4 keer per week ongeveer een uur bereden. Wat moet ik haar bijvoeren in de winter?
Antwoord:

De basisbehoefte kan gedekt worden door middel van voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Voor een volwassen paard is dit minimaal 6 - 9 kg ruwvoer per dag. Lees alles over ruwwvoer.

Een bijkomend voordeel van ruwvoer is de metabolische warmte die de vertering met zich meebrengt. Bij de vertering van ruwvoer komt veel metabolische warmte vrij die een paard kan gebruiken om het lichaam warm te houden in de winter.

Een paard dat lichte arbeid moet verrichten heeft in de winter wellicht nog een aanvulling nodig van extra vitaminen en mineralen, afhankelijk van de kwaliteit van het ruwvoer. Deze aanvulling kan verstrekt worden door middel van een kleine hoeveelheid krachtvoer bijv. speciaal voor sobere rassen, een supplement, vitaminekoek of mineralenvoer.  

Lees meer:
Winterrantsoen

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam