Bezoekersvraag

Kennisbank

Fries paard met teveel energie?


Door bezoeker Triet op 04-11-2011

Graag zou ik advies willen wat ik het beste aan mijn 8 Jarige Friese Ruin van 1.65 kan voeren. Hij is in goede conditie, goede spieren, glanzende vacht enz. Dit wil ik uiteraard graag zo houden. Echter is hij in het najaar en winter verschrikkelijk heet (en het is echt een Fries;-)). Wat kan ik het beste voeren dat hij wat hanteerbaarder wordt, zonder dat ik afbreuk doe aan z'n conditie? Hij wordt 6x per week dressuurmatig/recreatief bereden.
Antwoord:

De basisbehoefte van je Fries kan gedekt worden met voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Daarnaast kan een aanvulling met extra vitaminen en mineralen gewenst zijn. Deze vitaminen en mineralen kunnen gegeven worden door middel van een kleine hoeveelheid krachtvoer met een lage energiewaarde of een vitaminekoek of vitaminen/mineralenvoer.

Een paard met teveel energie kan het beste geen haver gevoerd krijgen, omdat dit een heetmakend effect kan hebben. Geef bijvoorbeeld een muesli zonder haver. Of andere langzame energiebronnen zoals gerst of een vetrijk rantsoen.

Er zijn ook diverse voeders voor sobere paarden en zelfs speciaal voor friese paarden.

Geef je paard daarnaast zoveel mogelijk beweging, zodat hij zijn energie kwijt kan.

Lees meer:
Voeding voor Friese paarden
Voeding voor paarden met teveel energie

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam