Bezoekersvraag

Kennisbank

Overstappen van Havens Coolmix naar Greenvet


Door bezoeker Sminia op 15-09-2011

Wij voeren onze eventing paarden Havens Coolmix al jaren en 1 van de paarden heeft daar ook het EK senioren op gelopen eigenlijk zou ik over willen stappen op Green Vet. Kan dit zonder meer? Wat is uw advies?
Antwoord:

In de vergelijking tussen Havens Coolmix en Havens Greenvet is het verschil tussen beide producten te bekijken. De energiewaarde van de Greenvet is duidelijk hoger en tevens het suiker- en zetmeelgehalte. Ook het vitaminen en mineralengehalte is hoger dan de Coolmix. Daarentegen is het eiwitgehalte iets lager. De Greenvet bevat diverse kruiden en is een stukje duurder dan de Coolmix.

Met de gegeven informatie is het moeilijk om te zeggen welk voer het beste bij uw paarden past. Dit namelijk afhankelijk van de behoefte van uw paarden en de prestaties die zij moeten leveren. Als uw paarden het goed doen op het huidige voer dan kunt u zich afvragen waarom u zou willen overstappen op een ander voer.  Paarden zijn gebaat bij zo min mogelijk wijzigingen in het rantsoen.

Indien u toch besluit om over te stappen op een ander voer, dan dient u deze wijziging in het rantsoen langzaam door te voeren. Bouw het huidige krachtvoer langzaam af en bouw het nieuwe krachtvoer langzaam op. Neem hier ca. 7 - 10 dagen de tijd voor. Lees meer voedingstips.

Voor een individueel voeradvies over de Havens producten kunt u ook bij Havens raadplegen.

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam