Kennisbank

Manege

Manegepaarden moeten intensief presteren en hebben daarom goede voeding nodig. Een voeding met een goede kwaliteit, maar de prijs is ook zeer belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast speelt gemak een belangrijke rol. Een compleet voeder waar alle paarden goed op presteren is ideaal.
Voer voor manegepaarden

1. Complete voeding
Een product dat geschikt is voor alle paarden met verschillende inspanningsniveaus is gemakkelijk en scheelt veel tijd. Een goede kwaliteit ruwvoer bespaart in de hoeveelheid krachtvoer en komt de gezondheid ten goede. De paarden die veel moeten presteren hebben een krachtvoer nodig met langzaam vrijkomende energie. Ze moeten beheersbaar blijven, maar wel voldoende uithoudingsvermogen hebben. Bronnen met langzaam vrijkomende energie zijn gerst en olie. Kies een voer met een gemiddelde energiewaarde en een compleet vitamine en mineralencomplex.||

2. Prijs/kwaliteit
Het krachtvoer moet alles bevatten voor een goede gezondheid, liefst tegen een voordelige prijs. Brokken in de silo zijn in de meeste gevallen het goedkoopste. Hoe groter de afnamehoeveelheid hoe voordeliger de prijs per kg wordt. De prijzen die op deze website gegeven worden zijn tarieven voor zakgoed. U kunt bij de producenten aanvraag doen voor de bulkprijzen. Let op: de meeste muesli's zijn niet in de silo verkrijgbaar, maar vaak wel in big bags of big boxen.

Voorbeelden van producten die (volgens producent) speciaal geschikt zijn voor manegepaarden 

 

 


 

 Beveel een product aan voor manege

Uw e-mail adres
Motivatie:
vul code in :

Er zijn nog geen aanbevelingen gedaan door andere bezoekers van Voervergelijk.nl