Bezoekersvraag

Kennisbank

Wat geef ik mijn vermagerde paard?


Door bezoeker Vries op 25-07-2012

Ik ben een onervaren paardbezitter. Mijn paard wordt mager. Het staat in een schuilstal en had het tot 2 weken terug 's nachts, zonder dek, bevende koud. Het krijgt bix en kuilgras, ik denk te weining. Ik las dat hooi beter is wanneer het koud is. bovendien kun je dat onbeperkt geven. Vraag: waar vind ik hooi? Verkoopt U dat of weet U een verkooppunt? Ik lees op verschillende sites over maisproducten en luzerne. Is dat het beste en zo ja, waar kan ik dat kopen?
Antwoord:

Als een paard te mager is dan dient hij meer calorieën en energie door middel van voeding te krijgen. De beste manier hiervoor is om meer ruwvoer van goede kwaliteit te geven. Als de kwaliteit goed is dan maakt het niet zoveel uit of er hooi of kuil gegeven wordt. Hooi is meestal van constantere kwaliteit dan kuilgras. Lees meer over het verschil tussen hooi en kuilgras.

Hooi is verkrijgbaar bij veel fouragehandelaren of boeren in de omgeving. Via VoerVergelijk is het niet mogelijk om hooi aan te kopen, wel zijn er diverse hooiproducten in de database van VoerVergelijk opgenomen, die verkrijgbaar zijn via de producent.

De temperaturen zijn in de zomer niet zo laag dat een paard het bevend koud zou krijgen. Let op dat het paard uit de wind kan staan. Wind en regen kunnen namelijk wel temperatuurverlagend werken. Indien de schuilstal niet voldoende beschermt, overweeg dan om op koude dagen een deken op te doen. Mocht je twijfelen over de gezondheid van jouw paard, raadpleeg dan een dierenarts. Koude kost veel extra energie, waardoor het paard extra snel zal vermageren.

Naast onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit zouden ook luzerne en maïsproducten aan het rantsoen toegevoegd kunnen worden. Beide producten kunnen ervoor zorgen dat het paard wat extra body krijgt. Geef ca. 1.5 - 3 kg luzerne per dag en/of zeer kleine hoeveelheden maïs, verdeeld over meerere porties. Grotere hoeveelheden kunnen verstoringen in het darmkanaal veroorzaken. Lees meer over voeding voor magere paarden

Lees meer:
Alles over ruwvoer

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (3)Paul
29-08-2012 10:10

VoerVergelijk.nl
29-08-2012 22:21

henriette
15-09-2012 01:12
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam